kivi.gen.tr
kivi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kivi Marmelatı

Kivi Marmelatı, Bilindiği gibi kivi meyvesinin faydalarını saymakla bitiremeyiz kivi içerdiği C vitamini sayesinde insan sağlığı için çok faydalı bir meyvedir. Kivi sevenlerin yapılacak olan kivi marmelatı sayesinde her mevsim her daim buz dolaplarında kivinin o enfes lezzetini bulmaları mümkün olacaktır. Özelikle çocukların sağlık açısından yemesi için yapılacak olan kivi marmelatının sofraları şenlendirmesi için şimdi size kivi marmelatının malzeme ve tarifini vereceğim. Kivi marmelatı hem malzemesin kolay bulunması her evde rahatlıkla bulunması hem de yapılışının kolaylığı yönünden herkesin evinde kolaylıkla yapacağı bir tatlı çeşididir.

Kivi Marmelatı Malzemesi
  • 1 Kg olgunlaşmış kivi
  • 1 Çay bardağı su
  • 4 Su bardağına yakın toz şeker
  • 1 Çay kaşığı limon suyu 
  • 1 Çay kaşığına yakın tereyağı
Kivi Marmelatı Yapılışı

Kivi marmelatı yapımında öncelikle olgunlaşmış özenle seçilmiş kiviler güzelce kabuklarından temizlenerek küp, küp doğranır. Doğranarak hazırlanan kiviler marmelat yapımı için derince bir tencere içerisine alınır. Tencere içerisine alınan kivilerin üzerine bir çay bardağına yakın su ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
Kivi Marmelatı

Daha sonra kivi marmelatı için tencerede kaynayan kiviler alınarak bir robot yardımı ile iyice ezilerek püre kıvamına getirilir. Daha sonra robottan çekilen püre haline gelen kivilerin çekirdekleri temizlemek için un eleği yardımı ile elekten geçirilerek kivi püresinden çekirdekler arındırılır. Ayrıca kivi çekirdeklerini isteğe bağlı olarak da ayırt edilmeye bilinir. Hazırlanan kivi püresini tekrar tencere içerisine alınarak üzerine toz şeker, bir iki damla limon suyu ve çok az miktarda tereyağı ilave edilerek tekrardan kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Kivi marmelatı yapımında hazırlanan kivi püresi ocak üzerinde kısık ateşte iken sık, sık karıştırılmasında fayda vardır. Bu kaynatma işlemi yaklaşık olarak 30 dakika kadar olmalıdır. Ayrıca uzun süre kaynatılmaması kısa sürede ateş üzerinden kivi marmelatının alınması durumunda marmelat olmaz ancak kivi reçeli kıvamında olacağı için mutlaka fazla kaynatılmalıdır. Kivi marmelatını kaynaması sonucunda kivi marmelatı hazır olmuştur. Hazırlanan kivi marmelatı sıcak iken kavanoza alınarak kapağı kapatılır ve kavanoz ters çevrilerek bir gün bekletilir ve soğuduktan sonra buz dolabına konulur. Son olarak hazırlanan kivi marmelatı bir kış boyunca her daim yenmeye hazır olmuştur.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 14:16:30

Kivi Marmelatı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kivi Marmelatı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kivinin Faydaları

Kivinin faydaları, Kivi anavatanı Çin olan bizim ülkemizde ise son yıllarda tanınmaya başlayan bir meyve türüdür. Bundan 15 20 yıl öncesinde kime sorsan kivi için egzotik ve pahalı bir meyve olarak düşünürdü. Fakat son yıllarda ki...

Kivi Faydaları

Kivi Faydaları, Potasyum ve magnezyum oranı yüksek olan kivinin, sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral ve proteinler ile gerek yetişkinler...

Kivi Maskesi

Kivi maskesi, Yaratılan tüm meyveler, vitamin deposudur. Hepsinin ayrı ayrı faydaları ve ayrı güzellikte tatları vardır. Ayrıca renklerinin verdiği özellikle, kendilerini hatırlatırlar. Kivi, önceleri zor bulunan ve pahalı bir mey...

Kivi Vitamini

Kivi vitamini, bakımından diğer meyvelerden biraz daha önde olmaktadır. Ülkemizde sonradan yaygınlaşmış olan bu muhteşem meyva sağlığımız açısından çok önemli vitaminler barındırmaktadır. Asya ve Avrupa ülkelerinde daha eski dönem...

Kivi Bitkisi

Kivi bitkisi, Asma benzeri odunsu bir tırmanıcı bitki olan türlerin ortak adı kividir. Kivi bitkisi melez lenmiş bir bitkidir. Doğu Asya ve Çin kökenli çok yıllı bir bitki türüdür. Kivi bitkisi çok bol miktarda C vitamini içermekt...

Kivi Fidanı

Kivi Fidanı, yetiştirmek için genel olarak soğuk ihtiyaçları karşılanmak şartı ile kışları ılık yazları sıcak ve nemli bir iklim uygundur. Büyüme döneminde ortalama olarak  20-25°C sıcaklık ve 16 saat ışıklanmaya ihtiyaç duyarlar....

Kivi Diyeti

Kivi diyeti, şok diyet listesinde yer alan bir diyettir. Kivi diyeti sayesinde 4 günde 2 kilo vermek mümkündür. Acil kilo vermeye ihtiyacı olan kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kivi vitamin ve mineraller bakımından zengin...

Kivi Nasıl Soyulur

Kivi nasıl soyulur, çoğu meyve ve sebze için söylenenler gibi, kivinin de sahip olduğu vitaminler ve mineraller en fazla kabuğunun altında bulunur. Bu nedenle çoğu kişinin yaptığı gibi kivi soyarken bu yararlı kısım ziyan edilir....

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, Sizlerde benim gibi kahvaltıda reçel olmazsa olmaz diyenlerdenseniz ve değişik lezzetler tatmayı seviyor iseniz kivi reçelini mutlaka denemelisiniz. Benim kivi reçeli ile tanışmam karadenizli bir komşumun annesinin gö...

Kivi Bakımı

Kivi Bakımı: Kivi ağacının kökeni Çin Halk Cumhuriyetinden dış dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de çok sevilmesine rağmen, kivi araştırma ve üretme çalışmalarının sadece 13 senelik bir geçmişi bulunur. Kivi ülkemizde çoğunlukla Karade...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kivi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018