kivi.gen.tr
kivi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yeşil Kivi Etimek Tatlısı

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı; Yeni nesil genç kızlar için pratik bir tatlı yapımıdır. Kalori değeri çok yüksek diyet yapanlar için tavsiye edilemez. Genç ve yaşlı herkesin severek tükettiği bir lezzettir. Etimek tatlısı yeşil kivi ile yapılınca lezzeti bir başka güzeldir. 

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Malzemeleri
  • 12 adet  tuzsuz etimek 
Şerbeti İçin 
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su 
Muhallebisi İçin
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı  tereyağı 
  • 6 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası 
Üzerine 
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet orta boy yeşil kivi 
Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Yapılışı
Tatlıya yapmaya ilk olarak şerbet yapımında başlayalım. Derin bir tencerenin için sıcak su ve şekeri ekleyip orta ateş kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra şerbetin  altını kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Yeşil Kivi Etimek Tatlısı

Dikdörtgen bir borcama etimekleri sıra sıra dizin. Bir kepçe yardımı ile soğumış olan şerbeti etimeklerin üzerinde gezdirin. Etimekler şerbetini çekmesi için 25-30 dakika bekletelim. Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi. Derin bir tencerenin içine sütü, şeker,un ve nişastayı ekleyip bir çırpıcı yardımı ile orta ateşte kaynayınca kadar karıştırın. Muhallebi kaynadıktan sonra yağı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Muhallebiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün ve bir kaşık yardımı ile düzeltin. Tatlıyı soğumaya bırakalım o arada tatlının krem şantisini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabın içine 1 su bardağı soğuk sütü ve 1 paket krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpın. Soğumuş olan etimek tatlısının üzerine kerem şantiyi eşit bir şekilde sürün. Son olarak kivilerin kabuğunu soyup yuvarlak bir şekilde doğradıktan sonra krem şantinin üzerine sıra sıra dizin ve 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Yeşil etimek tatlısını soğuduktan sonra isteğe bağlı servis yapabilirsiniz. 

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2016 14:22:27

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yeşil Kivi Etimek Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kivinin Faydaları

Kivinin faydaları, Kivi anavatanı Çin olan bizim ülkemizde ise son yıllarda tanınmaya başlayan bir meyve türüdür. Bundan 15 20 yıl öncesinde kime sorsan kivi için egzotik ve pahalı bir meyve olarak düşünürdü. Fakat son yıllarda ki...

Kivi Faydaları

Kivi Faydaları, Potasyum ve magnezyum oranı yüksek olan kivinin, sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral ve proteinler ile gerek yetişkinler...

Kivi Maskesi

Kivi maskesi, Yaratılan tüm meyveler, vitamin deposudur. Hepsinin ayrı ayrı faydaları ve ayrı güzellikte tatları vardır. Ayrıca renklerinin verdiği özellikle, kendilerini hatırlatırlar. Kivi, önceleri zor bulunan ve pahalı bir mey...

Kivi Vitamini

Kivi vitamini, bakımından diğer meyvelerden biraz daha önde olmaktadır. Ülkemizde sonradan yaygınlaşmış olan bu muhteşem meyva sağlığımız açısından çok önemli vitaminler barındırmaktadır. Asya ve Avrupa ülkelerinde daha eski dönem...

Kivi Diyeti

Kivi diyeti, şok diyet listesinde yer alan bir diyettir. Kivi diyeti sayesinde 4 günde 2 kilo vermek mümkündür. Acil kilo vermeye ihtiyacı olan kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kivi vitamin ve mineraller bakımından zengin...

Kivi Nasıl Soyulur

Kivi nasıl soyulur, çoğu meyve ve sebze için söylenenler gibi, kivinin de sahip olduğu vitaminler ve mineraller en fazla kabuğunun altında bulunur. Bu nedenle çoğu kişinin yaptığı gibi kivi soyarken bu yararlı kısım ziyan edilir....

Kivi Bitkisi

Kivi bitkisi, Asma benzeri odunsu bir tırmanıcı bitki olan türlerin ortak adı kividir. Kivi bitkisi melez lenmiş bir bitkidir. Doğu Asya ve Çin kökenli çok yıllı bir bitki türüdür. Kivi bitkisi çok bol miktarda C vitamini içermekt...

Kivi Fidanı

Kivi Fidanı, yetiştirmek için genel olarak soğuk ihtiyaçları karşılanmak şartı ile kışları ılık yazları sıcak ve nemli bir iklim uygundur. Büyüme döneminde ortalama olarak  20-25°C sıcaklık ve 16 saat ışıklanmaya ihtiyaç duyarlar....

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, Sizlerde benim gibi kahvaltıda reçel olmazsa olmaz diyenlerdenseniz ve değişik lezzetler tatmayı seviyor iseniz kivi reçelini mutlaka denemelisiniz. Benim kivi reçeli ile tanışmam karadenizli bir komşumun annesinin gö...

Kivi Bakımı

Kivi Bakımı: Kivi ağacının kökeni Çin Halk Cumhuriyetinden dış dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de çok sevilmesine rağmen, kivi araştırma ve üretme çalışmalarının sadece 13 senelik bir geçmişi bulunur. Kivi ülkemizde çoğunlukla Karade...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kivi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018