kivi.gen.tr
kivi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Yeşil Kivi İncirli Tatlı

Yeşil Kivi İncirli Tatlı, incir hangi tarifin içerisine girse o tarife hem lezzet, hemde farklı bir özellik katıyor. Muhteşem incirli keki, nefis bir krema ile buluşturan bu tatlıyı akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde çayın yanında ikramlık olarak da hazırlayabilirsiniz. Yapması bir çok tatlıya göre daha az zahmetli olan bu nefis tatlıyı çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Kolay gelsin...

Yeşil Kivi İncirli Tatlı Malzemeler:
  • 2 adet orta irilikte yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 9.10 adet kuru incir
  • 1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması İçin Malzemeler:
  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek İçin: 
  • Toz Antep fıstığı
Yeşil Kivi İncirli Tatlı Hazırlanışı:

İlk olarak incirleri yıkayıp ılık suyun içine bırakıp yumuşaması için bir kenara kaldırıyoruz ve 15 dakika kadar suyun içinde bekletiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp bir miktar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip kar oluncaya kadar ve üzerinde hava kabarcıkları oluşuncaya dek çırpmaya devam ediyoruz.
Yeşil Kivi İncirli Tatlı

Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip bir miktar daha çırpıyoruz. incirleri sudan çıkarıp ince ince doğruyoruz ve cevizlerle birlikte hamura ilave ediyoruz. Kaşık ile bir iki çevirim karıştırıyoruz. Kek tepsisini tereyağı ile yağlayıp hamuru boşaltıyoruz. Kek tepsisini ileri geri sert hareketlerle sallayarak hamurun tepsinin her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Orta büyüklükte bir tencerenin dibini sudan geçirip, 4 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine unu ve şekeri ilave edip, mikser veya çırpıcı kullanarak unun topaklanmaları yok oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca iki dakika daha kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tere yağını atıp mikser ile yağ içinde tamamen yok oluncaya kadar çırpıyoruz. 
Siz kremayı hazırlarken kek soğumuş olacaktır. Sıcak kremayı soğuyan kekin üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. Tepsiyi ileri geri sert hareketlerle sallayarak kremanın üzerinin pürüzsüz görünmesini sağlıyoruz.

Hazır olan hale gelen incir tatlısını bir miktar soğuduktan sonra buz dolabına kaldırıyoruz. En az 2 saat dinlendikten sonra kare kare dilimleyip, dilerseniz üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2016 09:47:19

Yeşil Kivi İncirli Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yeşil Kivi İncirli Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kivinin Faydaları

Kivinin faydaları, Kivi anavatanı Çin olan bizim ülkemizde ise son yıllarda tanınmaya başlayan bir meyve türüdür. Bundan 15 20 yıl öncesinde kime sorsan kivi için egzotik ve pahalı bir meyve olarak düşünürdü. Fakat son yıllarda ki...

Kivi Faydaları

Kivi Faydaları, Potasyum ve magnezyum oranı yüksek olan kivinin, sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bulunmaktadır. İçerisinde bulunan bol miktarda mineral ve proteinler ile gerek yetişkinler...

Kivi Maskesi

Kivi maskesi, Yaratılan tüm meyveler, vitamin deposudur. Hepsinin ayrı ayrı faydaları ve ayrı güzellikte tatları vardır. Ayrıca renklerinin verdiği özellikle, kendilerini hatırlatırlar. Kivi, önceleri zor bulunan ve pahalı bir mey...

Kivi Vitamini

Kivi vitamini, bakımından diğer meyvelerden biraz daha önde olmaktadır. Ülkemizde sonradan yaygınlaşmış olan bu muhteşem meyva sağlığımız açısından çok önemli vitaminler barındırmaktadır. Asya ve Avrupa ülkelerinde daha eski dönem...

Kivi Bitkisi

Kivi bitkisi, Asma benzeri odunsu bir tırmanıcı bitki olan türlerin ortak adı kividir. Kivi bitkisi melez lenmiş bir bitkidir. Doğu Asya ve Çin kökenli çok yıllı bir bitki türüdür. Kivi bitkisi çok bol miktarda C vitamini içermekt...

Kivi Fidanı

Kivi Fidanı, yetiştirmek için genel olarak soğuk ihtiyaçları karşılanmak şartı ile kışları ılık yazları sıcak ve nemli bir iklim uygundur. Büyüme döneminde ortalama olarak  20-25°C sıcaklık ve 16 saat ışıklanmaya ihtiyaç duyarlar....

Kivi Diyeti

Kivi diyeti, şok diyet listesinde yer alan bir diyettir. Kivi diyeti sayesinde 4 günde 2 kilo vermek mümkündür. Acil kilo vermeye ihtiyacı olan kişiler için ideal bir diyet listesidir. Kivi vitamin ve mineraller bakımından zengin...

Kivi Nasıl Soyulur

Kivi nasıl soyulur, çoğu meyve ve sebze için söylenenler gibi, kivinin de sahip olduğu vitaminler ve mineraller en fazla kabuğunun altında bulunur. Bu nedenle çoğu kişinin yaptığı gibi kivi soyarken bu yararlı kısım ziyan edilir....

Kivi Reçeli

Kivi reçeli, Sizlerde benim gibi kahvaltıda reçel olmazsa olmaz diyenlerdenseniz ve değişik lezzetler tatmayı seviyor iseniz kivi reçelini mutlaka denemelisiniz. Benim kivi reçeli ile tanışmam karadenizli bir komşumun annesinin gö...

Kivi Bakımı

Kivi Bakımı: Kivi ağacının kökeni Çin Halk Cumhuriyetinden dış dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de çok sevilmesine rağmen, kivi araştırma ve üretme çalışmalarının sadece 13 senelik bir geçmişi bulunur. Kivi ülkemizde çoğunlukla Karade...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kivi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018