Kivi Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Kivi Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Marmelatı

Bilindiği gibi, kivi meyvesinin faydaları saymakla bitmez. Kivi, içerdiği yüksek miktardaki C vitamini sayesinde insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Kivi sevenler, hazırlayacakları kivi marmelatı sayesinde her mevsim, buzdolaplarında kivinin o enfes lezzetini bulabilirler. Özellikle çocukların sağlık açısından tüketmesi için yapılacak olan kivi marmelatının sofraları şenlendirmesi için şimdi size kivi marmelatının malzemelerini ve tarifini sunacağım. Kivi marmelatı, malzemelerinin kolay bulunabilmesi ve yapılışının pratikliği açısından herkesin evinde rahatlıkla yapabileceği bir tatlı çeşididir.

Kivi Marmelatı Malzemeleri

  • 1 Kg olgunlaşmış kivi
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Kivi Marmelatı Nasıl Yapılır?

Kivi marmelatı yapımında öncelikle olgunlaşmış, özenle seçilmiş kiviler güzelce kabuklarından temizlenerek küp küp doğranır. Doğranarak hazırlanan kiviler, marmelat yapımı için derin bir tencereye alınır. Tencereye alınan kivilerin üzerine bir çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Daha sonra kaynayan kiviler, bir robot yardımı ile iyice ezilerek püre kıvamına getirilir. Robottan çekilen püre haline gelen kiviler, çekirdeklerini temizlemek için un eleği yardımı ile elekten geçirilerek kivi püresinden çekirdekler arındırılır. Ayrıca, kivi çekirdeklerini isteğe bağlı olarak da ayırt edebilirsiniz.

Hazırlanan kivi püresi tekrar tencereye alınarak üzerine toz şeker, bir iki damla limon suyu ve çok az miktarda tereyağı ilave edilerek yeniden kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kivi marmelatı yapımında hazırlanan kivi püresi ocakta kısık ateşteyken sık sık karıştırılması faydalıdır. Bu kaynatma işlemi yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürmelidir. Ayrıca, uzun süre kaynatılmayan marmelatın kıvamı kivi reçeline benzer olacağından, mutlaka yeterli süre kaynatılmalıdır. Kivi marmelatını kaynama işlemi sonucunda hazır hale gelmiştir.

Hazırlanan kivi marmelatı sıcakken kavanoza alınarak kapağı kapatılır ve kavanoz ters çevrilerek bir gün bekletilir. Soğuduktan sonra buzdolabına konulur. Son olarak, hazırlanan kivi marmelatı bir kış boyunca her daim yenmeye hazır olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gazel

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kivi marmelatı yaparken kivilerin çekirdeklerini çıkarmak için un eleği kullanmak zorunda mıyım yoksa çekirdekleriyle birlikte mi bırakmalıyım?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gazel,

Kivi marmelatı yaparken kivilerin çekirdeklerini çıkartmanıza gerek yok. Çekirdekler küçük ve yumuşak olduğu için marmelatın dokusunu bozmaz, hatta hoş bir görüntü ve hafif gevreklik katabilir. Ancak eğer çekirdekleri istemiyorsanız, elbette un eleği veya benzer bir alet kullanarak çekirdekleri ayırabilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize bağlı. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kivi Kaç Kalori?

Kivi Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Kivi Nasıl Soyulur?

Kivi Nasıl Soyulur?

Güncel

Kivinin Faydaları ve Kullanımı

Kivinin Faydaları ve Kullanımı