Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı, yeni nesil genç kızlar için pratik bir tatlı yapımıdır. Kalori değeri yüksek olduğu için diyet yapanlara tavsiye edilmez. Genç ve yaşlı herkesin severek tükettiği bu lezzet, etimek tatlısının yeşil kivi ile yapılan versiyonudur ve tadı oldukça güzeldir.

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Malzemeleri

  • 12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için

  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası

Üzerine

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet orta boy yeşil kivi

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya ilk olarak şerbet hazırlığı ile başlayalım. Derin bir tencereye şeker ve suyu ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra şerbetin altını kapatın ve 10 dakika kadar dinlendirin. Dikdörtgen bir borcama etimekleri sıra sıra dizin. Bir kepçe yardımı ile soğumuş olan şerbeti etimeklerin üzerine gezdirin. Etimeklerin şerbeti çekmesi için 25-30 dakika bekletin.

Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi. Derin bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip bir çırpıcı yardımı ile orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Muhallebi kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Muhallebiyi 5 dakika dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine eşit bir şekilde dökün ve bir kaşık yardımı ile düzeltin.

Tatlı soğurken, krem şantisini hazırlayalım. Derin bir karıştırma kabına 1 su bardağı soğuk süt ve 1 paket krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpın. Soğumuş olan etimek tatlısının üzerine krem şantiyi eşit bir şekilde sürün. Son olarak, kivilerin kabuğunu soyup yuvarlak bir şekilde doğradıktan sonra krem şantinin üzerine sıra sıra dizin. Tatlıyı 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın.

Yeşil Kivi Etimek Tatlısı hazırdır. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Pakkan

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tatlıyı yaparken şerbetin ne kadar sürede şekeri tamamen eritmesi gerekiyor? ޞekerin tam erimediğini fark edersem ne yapmalıyım? Ayrıca şerbeti soğutmadan etimeklerin üzerine döksem bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Pakkan, şerbetin şekerin tamamen erimesi genellikle kısık ateşte 10-15 dakika kadar sürer. ޞekerin tam erimediğini fark edersen, şerbeti bir süre daha kısık ateşte kaynatmaya devam edebilirsin. Bu süre zarfında şerbeti ara ara karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayabilirsin. ޞerbeti soğutmadan etimeklerin üzerine dökmenin ise pek bir sakıncası yok, ancak şerbetin sıcak olması etimeklerin daha hızlı ve daha iyi şekilde şerbeti çekmesini sağlar. Bu sayede tatlının lezzeti de daha iyi olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kivi Nasıl Soyulur?

Kivi Nasıl Soyulur?

Kivi Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Kivi Bitkisi Türleri ve Özellikleri

Kivi Kuşu Türleri ve Özellikleri

Kivi Kuşu Türleri ve Özellikleri

1 Kivi Kaç Kalori?

1 Kivi Kaç Kalori?

Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kivi Faydaları Nelerdir?

Kivi Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kivi Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi

Kivi Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi