Yeşil Kivi İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Yeşil Kivi İncirli Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Kivi İncirli Tatlı

İncir, hangi tarifin içine girse o tarife hem lezzet hem de farklı bir özellik katıyor. Muhteşem incirli keki, nefis bir krema ile buluşturan bu tatlıyı akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde çayın yanında ikramlık olarak da hazırlayabilirsiniz. Yapması birçok tatlıya göre daha az zahmetli olan bu nefis tatlıyı çok beğeneceğinizden emin olabilirsiniz.

Yeşil Kivi İncirli Tatlı Malzemeleri

  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 9-10 adet kuru incir
  • 1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kreması İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Süslemek İçin

  • Toz Antep fıstığı

Yeşil Kivi İncirli Tatlı Nasıl Yapılır?

İlk olarak incirleri yıkayıp ılık suyun içine bırakıyoruz ve yumuşaması için yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz. Karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp bir miktar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edip karışım köpüklenip kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip bir miktar daha çırpıyoruz. İncirleri sudan çıkarıp ince ince doğruyoruz ve cevizlerle birlikte hamura ilave ediyoruz. Kaşık ile nazikçe karıştırıyoruz. Kek tepsisini tereyağı ile yağlayıp hamuru tepsiye döküyoruz. Kek tepsisini ileri geri sallayarak hamurun tepsinin her tarafına eşit miktarda yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Orta büyüklükte bir tencerenin dibini sudan geçirip, 4 su bardağı sütü boşaltıyoruz. Üzerine unu ve şekeri ilave edip, mikser veya çırpıcı kullanarak unun topaklanmaları yok oluncaya kadar güzelce çırpıyoruz. Daha sonra ocağa alıp fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca iki dakika daha kısık ateşte pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tereyağını ekleyip mikser ile yağ tamamen eriyinceye kadar çırpıyoruz.

Siz kremayı hazırlarken kek soğumuş olacaktır. Sıcak kremayı soğuyan kekin üzerine her tarafına eşit dağılacak şekilde yayıyoruz. Tepsiyi ileri geri sallayarak kremanın üzerinin pürüzsüz görünmesini sağlıyoruz.

Hazır hale gelen incirli tatlıyı bir miktar soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. En az 2 saat dinlendikten sonra kare şeklinde dilimleyip, dilerseniz üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kivi Kaç Kalori?

Kivi Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kivinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kivinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kivi Detoksu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kivi Detoksu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kivi Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Çayı Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kivi Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kivi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri